Η Λίμνη Σεβάν είναι ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα της Αρμενίας. Η ομορφιά της περιοχής και τα γαλαζοπράσινα χρώματα της λίμνης, κάνουν τους επισκέπτες να καταφθάνουν συνεχώς στο σημείο για να την θαυμάσουν από κοντά.

DCIM100MEDIADJI_0049.JPG
Άποψη της Λίμνης Σεβάν και της εκκλησίας του λόφου από ψηλά.

Λίμνη: Σεβάν
Χώρα: Αρμενία
Υψόμετρο: 1.900 μέτρα
Έκταση: 1.244 τετραγωνικά χλμ

Γενικές Πληροφορίες:
Η Λίμνη Σεβάν έχει έκταση 1.244 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλπικές λίμνες της Ευρασίας και τροφοδοτείται από 28 ποτάμια και ρέματα. Bρίσκεται στην Κεντρική Αρμενία και 60 χιλιόμετρα βόρεια από το Ερεβάν.

Που να πάω – Τι να δω:
Στη λίμνη Σεβάν αρκετοί πηγαίνουν για να κάνουν βουτιά, αν δεν είστε όμως από αυτούς που το επιθυμούν, υπάρχουν και άλλα πράγματα για να κάνει κανείς. Αρχικά μπορείς να επιδοθείς σε σπορ «θαλάσσης». Στην περιοχή μπορείς να νοικιάσεις θαλάσσια ποδήλατα ή jet ski και να κάνεις βόλτα μέσα στη λίμνη. Επίσης, μπορείς να επισκεφθείς και το όμορφο μοναστήρι του Σεβαναβάνκ. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και είναι χτισμένο με μαύρη, εντυπωσιακή πέτρα. Επίσης εκεί θα βρεις το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τη λίμνη Σεβάν από ψηλά.

Εκκλησία με φόντο τη Λίμνη Σεβάν
Άποψη του μοναστηριού Σεβαναβάνκ με φόντο τη Λίμνη.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Όσον αφορά το φαγητό, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα στην περιοχή. Γύρω από την λίμνη θα βρεις αρκετές καντίνες για να απολαύσεις το πεντανόστιμο «χοροβάτζ» ψαρικών και κρεατικών. Φυσικά μην παραλείψεις και το αυθεντικό ποταμίσιο ψάρι της περιοχής. Είναι το ιδανικό πιάτο. Τέλος, δοκίμασε παραδοσιακό γλυκό gata από τον φούρνο που θα βρεις λίγο πριν ανέβεις για το μοναστήρι του Σεβαναβάνκ. Λέγεται Gata Boulangerie και καταλαβαίνεις από το όνομα γιατι πρέπει να το φας εκεί. Ζήτησέ το ζεστό για μεγαλύτερη απόλαυση!

Gata, παραδοσιακό αρμένικο γλυκό
Gata, παραδοσιακό αρμένικο γλυκό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here