Οι ελληνικές θάλασσες μαγεύουν όλους τους επισκέπτες της. Πόσο μάλλον οι θάλασσες της Κεφαλονιάς. Εμείς το καλοκαίρι του 2020 ταξιδέψαμε, κολυμπήσαμε και σου παρουσιάζουμε τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Μύρτος

1. Μυρτος. Μιλάμε για την πιο γνωστή και μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Είναι τεράστια και έχει την ιδιαιτερότητα ότι στην άκρη της θα βρεις μια μικρή σπηλιά.

2. Αντισαμος. Η βοτσαλωτή παραλία της Αντισαμου είναι από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Μάλιστα σ αυτή γυρίστηκαν και σκηνές από το έργο «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

3. Παραλία Ξι. Μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες (κατά τη γνώμη μας) παραλίες του νησιού. Εκεί μπορείς εκτός από το μπάνιο σου, να απολαύσεις την κατακόκκινη άμμο αλλά και ένα σπα με τον πηλό που υπάρχει άφθονος στην παραλία. Περισσότερες πληροφορίες για την παραλία ΞΙ, εδώ.

Παραλία ΞΙ

4. Πετανοι. Και μπορεί οι Πετανοι να έχουν απότομος γκρεμούς και άγρια ομορφιά, δεν παύουν όμως να είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. 

5. Κουνόπετρα. Η παραλία της Κουνόπετρας δεν είναι απλά μια ωραία παραλία για μπάνιο, αλλά έχει και την ιδιαιτερότητα της. Όπως λέει και το όνομα της, εκεί υπάρχουν πέτρες που κουνιούνται. Για την ακρίβεια κουνιόταν μιας και έπειτα από σεισμούς, έχουν πάψει πλέον να πάλλονται.

Κουνόπετρα

6. Άσσος. Η παραλία της Άσσου είναι μαγική γιατί και η ίδια η Άσσος σε μαγεύει. Αξίζει με τα χίλια να κάνεις μια βουτιά εκεί.

Άσσος

7. Μακρύς Γιαλός. Ο Μακρύς Γιαλός απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και αυτό τον κάνει πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες. Ίσως βέβαια οι ντόπιοι να τιμούν λίγο περισσότερο τον Μακρύ Γιαλό απ΄ότι άλλες παραλίες κυρίως λόγω της απόστασης. Παρόλα αυτά είναι και μια υπέροχη παραλία, που αξίζει να βουτήξεις.

8. Πλατυς Γιαλός. Μπορεί ο Πλατύς Γιαλός να είναι η φυσική προέκταση της παραλίας του Μακρύ Γιαλού, όμως δεν υπάρχει πρόσβαση από τη μια παραλία στην άλλη για αυτό και τις θεωρούμε ξεχωριστές παραλίες. Όπως είναι λοιπόν λογικό εφόσον ο Μακρύς Γιαλός είναι στη λίστα μας, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Πλατύς Γιαλός.

9. Σκάλα. Η Σκάλα είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού και σ΄αυτήν φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η θάλασσά της να μην είναι μαγική!

10. Δαφνούδι. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χρυσή δεκάδα της Κεφαλονιάς η βοτσαλωτή παραλία Δαφνούδι. Καταγάλανα νερά και οργιώδης φύση. Το μόνο αρνητικό είναι πως να φτάσεις, πρέπει να περπατήσεις, όμως αξίζει τον κόπο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here