Κάπου εκεί στην Ανατολική Ευρώπη θα βρεις τόσο ενδιαφέροντα πιάτα για να δοκιμάσεις που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες ταξιδέψει σε αυτό το κομμάτι της, νωρίτερα. Οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και σίγουρα θα σε κερδίσουν όχι μόνο με τα πιάτα τους, αλλά και με τα χαμόγελά τους.
Πάμε να μάθουμε τα 10 κορυφαία πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις όταν πας στην Τιφλίδα αλλά και γενικά στην Γεωργία
- Χιν Κάλι. Η παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της χώρας. Είναι πουγκιά ζύμης γεμιστά με κιμά. Νόστιμα και ιδιαίτερα.
- Badrijani nigvzit (Μελιτζάνα με καρύδια). Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πιο γνωστά της γεωργιανής κουζίνας. Η μελιτζάνα με τα καρύδια και το ρόδι είναι από τα αγαπημένα των ντόπιων.
- Χατσαπούρι. Το χατσαπούρι είναι ένα παραδοσιακό γεωργιανό νόστιμο έδεσμα που μοιάζει «πεινιρλί». Στο κέντρο του έχει ένα αυγό.
- Kharcho. Είναι μια παραδοσιακή γεωργιανή σούπα που περιέχει βόειο κρέας, ρύζι, κεράσι δαμάσκηνο και ψιλοκομμένα καρυδιά.
- Ajapsandali. Είναι ένα γεωργιανό χορτοφαγικό πιάτο που τρώνε ιδιαιτέρως στα οικογενειακά γεύματα. Έχει ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες και άλλα.
- Churchkhela. Είναι μια παραδοσιακή γεωργιανή και γλυκιά συνταγή. Φτιάχνεται από σταφύλια, καρύδια και αλεύρι. Είναι μακρόστενο.
- Mtsvadi. Είναι παραδοσιακό γεωργιανό πιάτο και μοιάζει με σις κεμπάπ.
- Lobiani. Είναι ένα παραδοσιακό γεωργιανό πιάτο με φασόλια. Λέγεται αλλιώς και Λόμπιο (Lobio) που στα γεωργιανά σημαίνει φασόλια.
- Satsivi. Είναι μια νόστιμη κρέμα από καρύδια της γεωργιανής κουζίνας και χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές.
- Ποτά. Η Γεωργία φημίζεται για το κρασί της αλλά και για διάφορα ακόμη ποτά. Δοκίμασε το πασίγνωστο κρασί της αλλά και την τσερτσκελά που είναι ένας χυμός σταφυλιών με καρύδια. Φυσικά μην φύγεις από την χώρα χωρίς να δοκιμάσεις το λεγόμενο «πορτοκαλί κρασί».
Και απο εκεί δεν το βάζουν πολύ κόλιαντρο, για να φάει και Electra