Ουπλίστικε! Η εντυπωσιακή, αρχαία πόλη των βράχων. Το σκηνικό θυμίζει το χωριό των Φλίνστόουνς αλλά και ταυτόχρονα το Σαρακίνικο της Μήλου. Η ιστορία της Ουπλίστικε αλλά και το σεληνιακό τοπίο της, κάνει τους επισκέπτες να την ξεχωρίζουν από πολλά αξιοθέατα της Γεωργίας.

georgia happy traveller (35)

Πόλη: Ουπλίστικε
Χώρα: Γεωργία
Διαφορά ώρας: 2 ώρες μπροστά
Νόμισμα: Lari Γεωργίας

Γενικές Πληροφορίες:
Η Ουπλίστικε είναι μια απίστευτη, αρχαία πόλη λαξευμένη στους βράχους που βρίσκεται στην ανατολική Γεωργία. Το όνομά της σημαίνει το «φρούριο του Λόρδου» και απέχει από την Τιφλίδα μια ώρα. Η πόλη αυτή χρονολογείται περί τα 1000 π.Χ. και κατοικείτο μέχρι τον 13ο αιώνα μ.Χ. Τον 9ο αιώνα χτίστηκε εκεί η βασιλική του Αγίου Γεωργίου. Άντεξε αρκετούς σεισμούς και σήμερα λειτουργεί κανονικά. Η Ουπλίστικε  απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Γκόρι.

Που να πάω – Τι να δω:
Στην Ουπλίστικε όλα όσα μπορείς να απολαύσεις είναι συγκεντρωμένα μετά την είσοδο της αρχαίας πόλης. Τα υπόσκαφα σπίτια, τα σεληνιακά μονοπάτια αλλά και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στον βράχο. Είναι σχετικά εύκολο να φτάσεις αλλά πάντα με προσοχή καθώς κάποιες φορές τα μονοπάτια δεν είναι τόσο βατά. Η θέα όταν φτάνεις επάνω είναι εντυπωσιακότατη και ίσως από τις πιο ιδιαίτερες που θα έχεις δει στην ζωή σου.

georgia happy traveller (4)

Είσοδος:
Για να μπεις στην αρχαία πόλη θα πληρώσεις 1 λάρι το άτομο. Ουσιαστικά είναι 0.40 ευρώ. Εκπληκτικά χαμηλή τιμή για αξιοθέατο, κάτι αρκετά συνηθισμένο όμως στην Γεωργία καθώς είναι μια αρκετά φθηνή χώρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here