Ένα από τα εντυπωσιακότερα λιμάνια που έχουν αντικρύσει ποτέ τα ταξιδιωτικά μας μάτια είναι σίγουρα το Port de Pêche της Νουακσότ, της πρωτεύουσας της Μαυριτανίας.

Παραδοσιακές ψαρόβαρκες, οι ντόπιοι και οι ψαριές τους σε ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης.

Λιμάνι: Port de Pêche
Πόλη: Νουακσότ
Χώρα: Μαυριτανία
Ήπειρος: Αφρική

Γενικές Πληροφορίες: Το Port de Pêche είναι το πιο όμορφο μέρος της πόλης Νουασκότ (Nouakchott). Αμέτρητες και πολύχρωμες βάρκες, μεγάλοι και μικροί ψαράδες και όλη η παράδοση της αλιείας της χώρας που κρύβεται σε ένα σημείο. Στο λιμάνι του Νουακσότ εκτός από τις χιλιάδες ψαρόβαρκες υπάρχουν και αποθήκες και εγκαταστάσεις-αγορά για να πωλούν τα ψάρια οι ψαράδες και να τα αποθηκεύουν. Το κράτος για να μειώσει την ανεργία, επιδοτεί αυτές τις ξύλινες βάρκες στους νέους για να ψαρεύουν και να έχουν έτσι ένα εισόδημα. Έτσι και αλλιώς η αλιεία είναι βασικό κομμάτι της Μαυριτανικής οικονομίας.

Το λιμάνι του Νουακσότ όμως, δεν είναι το κλασσικό λιμάνι που ξέρουμε, είναι απλώς μια κανονική παραλία. Τα νερά είναι αβαθή για αυτό οι μόνες βάρκες που μπορούν να μπουν είναι αυτές οι χαρακτηριστικές ξύλινες ψαρόβαρκες. Το κανονικό λιμάνι της χώρας στο οποίο έχουν τα πλοία τους και οι πολυεθνικές εταιρείες που ψαρεύουν, είναι στη πόλη Νουατίμπου στα βόρεια που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πότε να επισκεφθώ το σημείο: Η καλύτερη στιγμή για να πας στο εντυπωσιακό λιμάνι είναι αργά το απόγευμα. Τότε επιστρέφουν τα αλιευτικά σκάφη.

Safe Info: Μην κολυμπήσεις στην περιοχή. Υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και το κολύμπι εκεί είναι επικίνδυνο.

Οι ψαράδες του λιμανιού: Οι ψαράδες ή πουλάνε την ψαριά τους σε χονδέμπορες ή την πηγαίνουν σε αγορές. Επίσης, όταν οι βάρκες επιστρέφουν από το ψάρεμα, οι ψαράδες βοηθούν ο ένας τον άλλον. Οι βάρκες είναι μεγάλες και δεν μπορούν να τις κουμαντάρουν μόνοι τους, έτσι ο καθένας βοηθάει τον άλλον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here