Ένα ταξίδι στον Έβρο μπορεί να σε κάνει να δεις ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο το ίδια και τα ίδια αλλά έχει πολλά και διαφορετικά πράγματα να δεις και να κάνεις. 

Μοναδικές πόλεις, γραφικά χωριά, απίθανες σπηλιές και εντυπωσιακές τοποθεσίες σε περιμένουν για να βιώσεις αυτή την εμπειρία.  Το Happy Traveller ταξίδεψε, ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τα κορυφαία πράγματα για να δεις και να κάνεις στην περιοχή. 


1. Αλεξανδρούπολη. Η μεγαλύτερη πόλη του νόμου και μια από τις ομορφότερες είναι χωρίς αμφισβήτηση η Αλεξανδρούπολη. Μεγαλοπρεπής και υπέροχη φροντίζει να καλοδέχεται κάθε επισκέπτη και να του δίνει μια πολύ καλή πρώτη ιδέα για τις ομορφιές του Έβρου. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

2. Ορεστιάδα. Η Ορεστιάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του νόμου. Η εντυπωσιακή, μεγάλη πλατεία της είναι ίσως από τα κορυφαία μέρη που πρέπει να περπατήσει κανείς στην πόλη. Ο σταθμός του τρένου της πόλης έχει και αυτός την ομορφιά του. 

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

3. Διδυμότειχο. Το Διδυμότειχο είναι από τις πιο γνωστές πόλεις του Έβρου που μάλιστα έχει γίνει και τραγουδι (Διδυμότειχο μπλουζ – Νίκος Πορτοκάλογλου). Η πόλη φημίζεται για το όμορφο κάστρο της το οποίο πρέπει να επισκεφθείς πάραυτα. 

ΔΙΔΥΜΟΤΟΙΧΟ

4. Σουφλί. Το ιστορικό Σουφλί ίσως είναι εξαιρετικά γνωστό για την παραγωγή μεταξιού αλλά τελικά δεν είναι μόνο αυτό. Γραφικό και ιδιαίτερο γοητεύει κάθε επισκέπτη και τον μαγεύει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. 

5. Σπηλιά του Κύκλωπα. Η σπηλιά του Κύκλωπα είναι στη Μάκρη Αλεξανδρουπολης. Είναι ένα πανέμορφο, μικρό σπήλαιο που όμως αξίζει την επίσκεψη σου κυρίως εξαιτίας της εκπληκτικής του θέας. 

ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ

6. Για φαγητό στο Ευρωθηραμα. Και ναι αυτό μας το προτείνατε τόσο πολλοί στο ινσταγκραμ που δεν γινοταν να μην το κάνουμε. Αλλά εμείς το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Όχι απλά φάγαμε μια φορά στο Ευρωθηραμα αλλά μείναμε εκεί στα διαμερισματακια που διαθετουν. Εκτός λοιπόν από το καλό φαγητό γευτηκαμε και την φιλοξενία των ιδιοκτητών που ήταν άψογη. 

7. Πεντάλοφος. Το χωριό κοντά στο οποίο μέναμε ήταν ο Πεντάλοφος. Είναι γραφικό και όμορφο χωριό του Έβρου σε καλεί να το γνωρίσεις από κοντά και να ανακαλύψεις τις ομορφιές του. 

ΠΕΝΤΛΟΦΟΣ

8. Καταφύγιο Δρυμός. Το καταφύγιο Δρυμός βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό Πεντάλοφος και σε επίσης πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας. Είναι ένας πολυ περιποιημένος χώρος όπου μπορεί να φιλοξενήσει δωρεάν επισκέπτες και να τους χαρίσει μοναδικές αναμνήσεις και εμπειρίες. 

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΡΥΜΟΣ

9. Πανέμορφα χωρια. Τα χωριά του Έβρου είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα. Τα Πετρωτά, το Ορμένιο, οι Καστανιές είναι κάποια από τα χωριά που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς. 

ΠΕΤΡΩΤΑ

10. Άρδας ποταμός. Το ιδανικό μέρος για να δει τον ποταμό Άρδα είναι το αναψυκτήριο όπου γίνεται και το river party του Άρδα. Είναι μια μοναδική τοποθεσία η οποία μπορεί να σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης. 

ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΡΔΑΣ

1 COMMENT

  1. Εφόσον πήγες και στο σπήλαιο στη Μάκρη , ενα έχω να πω Respect.
    A ρε πατρίδα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here