Η Πάφος και η γύρω περιοχή έχει αναρίθμητα ενδιαφέροντα μέρη και πράγματα για να δεις. Η επίσκεψη σ΄αυτό το κομμάτι της Κύπρου είναι ίσως από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τα καλύτερα σημεία της Πάφου και της ευρύτερης περιοχής.

1.Λάτσι. Το Λατσί που είναι γνωστό και ως Λακκί διαθέτει έναν υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο αλλά και ένα γραφικό λιμανάκι στην πόλη τηςΧρυσοχούς που είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του στην Κύπρο. Δεν μπορείς λοιπόν να το παραλείψεις έτσι απλά. Σωστά; Ολόσωστα!

2. Λουτρά Αφροδίτης & Λουτρά Άδωνη. Τα λουτρά της Αφροδίτης είναι ένα πολύ όμορφο μέρος στο οποίο προστρέχουν πολλοί επισκέπτες. Λέγεται ότι εκεί έκανε το μπάνιο της η θέα Αφροδίτη. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεται ελάχιστο περπάτημα 2 με 3 λεπτά περπατώντας ένα πολύ όμορφο και περιποιημένο μονοπάτι. Το μέρος δεν έχει είσοδο και είναι επισκέψιμο. Τα λουτρά του Άδωνη τα προτείνουμε σε κάθε ταξιδιώτη. Είναι ένα μέρος μαγικό με δύο υπέροχους καταρράκτες, αγάλματα αρχαίων θεοτήτων αλλά και ιδιωτικό χώρο με ξαπλώστρες, καφετέρια κτλ. Και μπορεί να χρειάζεται είσοδος για να μπεις στο χώρο, όμως πίστεψέ μας, αξίζει!

Τα λουτρά του Άδωνη, ένα μέρος θεϊκό| Κύπρος

ΛΟΥΤΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

3. Γραφικά κυπριακά χωριά. Γιαλιά, Πωμος, Παχυάμμο, Κάτω Πύργος και τόσα ακόμη που μπορείς να ανακαλύψεις και να σε δελεάσουν. Στον Πώμο θα λατρέψεις το γραφικό λιμάνι και την μεγάλη παραλία του. Εμείς σ΄αυτό το χωριό κάτσαμε για φαγητό. Στον Κάτω πύργο πρέπει να δεις το ηλιοβασίλεμα που είναι από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνεις στην περιοχή.

ΠΩΜΟΣ

4. Οι Τάφοι των βασιλέων. Ένας από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κύπρου είναι οι τάφοι των Βασιλέων. Και μπορεί οι τάφοι τελικά να μην είναι βασιλέων, όμως αυτό δεν κάνει την ανακάλυψη λιγότερο σημαντική.

ΤΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

5. Πάφος. Τι να πει κανείς για αυτή την πόλη. Από τη μια γραφική από την άλλη μοντέρνα. Από τη μια το κέντρο και από την άλλη το λιμάνι της. Η παραδοσιακή πόλη που έχει καλοκαιρινό αέρα σε κερδίζει μονομιάς. Το πανέμορφο κάστρο της, το γραφικό λιμάνι της και το κέντρο με τα μοναδικά κτίρια ελληνιστικής αρχιτεκτονικής.

ΠΑΦΟΣ

6. Πέτρα του Ρωμιού. Η πέτρα του Ρωμιού είναι αναμφισβήτητα το μέρος που θα επισκεφθούν όλοι οι ταξιδιώτες που θα φτάσουν μέχρι αυτό το κομμάτι της Κύπρου. Λέγεται ότι από αυτό το σημείο αναδύθηκε η θέα Αφροδίτη.

ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ

7. Ναος Αφροδίτης. Εννοείται πως ο ναός της Αφροδίτης βρίσκεται στο τοπ 10 των στάσεών σου σ΄αυτό το κομμάτι της Κύπρου και είναι ένα από τα κορυφαία σημεία που θα πρέπει να επισκεφθεί ο κάθε ταξιδιώτης. Μπορεί να μην σώζεται μεγάλο κομμάτι του ναού, αλλά ακόμη και τα κομμάτια που έχουν απομείνει δείχνουν τη μεγαλοπρέπεια που θα είχε ο ναός της Αφροδίτης τότε. Δίπλα από το ναό υπάρχει και μια υπέροχη εκκλησιά που μπορείς να επισκεφθείς.

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

8. Επισκοπή. Η Επισκοπή είναι μια κατηγορία από μόνη της για αυτό και ξεχωρίζει. Είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό που απέχει μόλις είκοσι λεπτά από το ναό της Αφροδίτης.

9. Χερσόνησος του Ακάμα. Αυτή η εμπειρία είναι για τους πιο δραστήριους και περιέχει περπάτημα αλλά και έντονες εμπειρίες με 4Χ4 και όχι μόνο. Στην χερσόνησο του Ακάμα μπορείς να περπατήσεις το μονοπάτι της Αφροδίτης και το μονοπάτι του Άδωνη.

10. Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου. Το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου, βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου κοντά στο χωριό Τάλα. Είναι ένα από τα ομορφότερα μοναστήρια της περιοχής -και γιατί όχι της Κύπρου- που πρέπει κάθε ταξιδιώτης να επισκεφθεί.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here