Πάφος η εναλλακτική της Κύπρου! Η όμορφη πόλη του νησιού που προσελκύει τους τουρίστες κυρίως για τις μοναδικές τις ακροθαλασσιές, την πέτρα του Ρωμιού και φυσικά τα λουτρά της Αφροδίτης και του Άδωνη.

To HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη για να δεις, τα πιο νόστιμα φαγητά για να δοκιμάσεις και όλα τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στην Πάφο και την ευρύτερη περιοχή της.

Χώρα: Κύπρος
Πόλη: Πάφος
Έκταση: 18,09 km2
Νόμισμα: Ευρώ (€ EUR)
Επίσημες γλώσσες: Ελληνικά
Υψόμετρο: 72 μέτρα
Οδηγούν από: αριστερά
Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η Πάφος είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου. Μεταξύ άλλων, ήταν διάσημο και ως κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης. Η πόλη χωρίζεται σε δύο επίπεδα: Στην πάνω Πάφο, γνωστή και ως Κτήμα που είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Κάτω Πάφο πού βρίσκεται χαμηλότερα και παραλιακά και είναι ο κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός του νησιού. Όλος ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO από το 1980.

Happy Info: Το όνομα της πόλης (Πάφος) συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, δεδομένου ότι Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Γαλάτειας και του Πυγμαλίωνα.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Περπάτησε στο πανέμορφο κέντρο της πόλης με τα μοναδικά κτήρια, πήγαινε στο λιμάνι της Πάφου και απόλαυσε τη θάλασσα και τον παραλιακό πεζόδρομο, φάε σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια του λιμανιού.

ΕΚΤΟΣ ΠΑΦΟΥ: Αλλά και εκτός Πάφου υπάρχουν πολλά πράγματα για να δεις και να κάνεις. Τα παρακείμενα παραδοσιακά χωριά (Γιαλιά, Πώμος, Κάτω Πύργος κ.α.), τα λουτρά της Αφροδίτης και τα λουτρά του Άδωνη, οι τάφοι των Βασιλέων, Πέτρα του Ρωμιού, το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου και τόσα ακόμη που μπορείς να ανακαλύψεις στο αναλυτικό μας άρθρο εδώ.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ: Τι να πεις κανείς για τις κυπριακές παραδοσιακές λιχουδιές. Το κάθε πιάτο καλύτερο από το άλλο. Αυτά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις είναι: το χαλούμι, η σεφταλιά, τα κουπέπια, το κολοκάσι, οι ραβιόλες, οι κούπες, οι πατάτες αντιναχτές και φυσικά η σούβλα.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Το ξενοδοχείο και η διαμονή γενικώς, στην Κύπρο είναι μια απλή υπόθεση, καθώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Εμείς μείναμε στο Lithos Villas (κλείσε βίλλα εδώ). Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, βρες οικονομικά δωμάτια στην περιοχή της Πάφου.

Lithos Villas

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ HAPPY TRAVELLER: Κύπρος (2016) | Κρουαζιέρα 3 ήπειροι (συμπεριλαμβάνεται και η Λεμεσός)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here