- Διαφήμιση -
Home Cool spots Η πέτρα του Ρωμιού και ο βράχος της Αφροδίτης | Κύπρος

Η πέτρα του Ρωμιού και ο βράχος της Αφροδίτης | Κύπρος

0
2677

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κύπρου είναι η «πέτρα του Ρωμιού», το σημείο που λέγεται ότι -μυθικά- αναδύθηκε η Αφροδίτη.

- Διαφήμιση -

Το HappyTraveller ταξίδεψε, μαγεύτηκε και σου παρουσιάζει ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η “Πέτρα του Ρωμιού”, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον γεωλογικός σχηματισμός τεράστιων βράχων κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες ακτές του νησιού. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Επαρχίας Πάφου και απέχει 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την Πάφο. Εκεί γεννήθηκε, σύμφωνα με τον μύθο, η αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς Αφροδίτη.

Happy Info: Η τοποθεσία είναι γνωστή ως «Πέτρα Του Ρωμιού» ή ως «Βράχος ή Ακτή της Αφροδίτης

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ & ΘΡΥΛΟΣ: Ο μύθος λέει ότι αναδύθηκε από τον αφρό των κυμάτων κι ένα όστρακο τη συνόδευσε στη παραλία. Τα μεγάλα πετρώματα, που θα δεις όταν φτάσεις στο σημείο, συνδέονται και μ΄ ένα θρύλο, σύμφωνα με τον οποίο ο βυζαντινός ήρωας Διγενής Ακρίτας τα έριξε εκεί για να κρατήσει μακριά τους Σαρακηνούς Άραβες (7ο – 10ο αιώνα). Το όνομα Πέτρα του Ρωμιού προέρχεται από τον Ακρίτα, οποίος ήταν Έλληνας (Ρωμιός).

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΜΥΘΟΣ: Ένας πολύ δημοφιλής μύθος λέει ότι εάν κολυμπήσεις τρεις φορές γύρω από το βράχο θα έχεις ευλογίες όπως αυτή της αιώνιας νεότητας και της ομορφιάς, της καλής τύχης, της γονιμότητας και της αληθινής αγάπης.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ΕΚΕΙ: Η πρόσβαση στο σημείο είναι πολύ εύκολη. Εφόσον αφήσεις το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, το μέρος απέχει ελάχιστα. Μάλιστα έχουν φτιάξει μια σκάλα η οποία σε οδηγεί με ασφάλεια στο σημείο, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από τον δρόμο. Θα χρειαστεί ένα περπάτημα 2-3 λεπτών και αμέσως βγαίνεις στην πανέμορφη παραλία.

ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: Αν θέλεις να μείνεις αρκετή ώρα φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και ίσως κάποιο σνακ γιατί δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο στην παραλία. Στην είσοδο της σκάλας, υπάρχει ένα κατάστημα που μπορείς να πάρεις ό,τι χρειαστείς.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here