Κύπρος, η αδερφή της Ελλάδας και ένα από τα ομορφότερα νησιά της ανατολικής Μεσογείου. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι ιδανικός προορισμός διακοπών ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ανακάλυψε και σου παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη του νησιού.

ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ – ΠΑΦΟΣ

Χώρα: Κύπρος
Πρωτεύουσα: Λευκωσία
Επίσημη γλώσσα: Ελληνικά
Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία
Έκταση: 9.251 km2
Πληθυσμός: 875.900
Νόμισμα: Ευρώ (€ EUR)
Οδηγούν στα: αριστερά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η Κύπρος βρίσκεται ανατολικά της Ελλάδας (Καστελλόριζο). Έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 και της Ευρωζώνης το 2008. Θεωρείται ανεπτυγμένη χώρα, με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και πολύ υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης, ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Το όνομα Κύπρος φέρεται να επικράτησε από τους Έλληνες από την εποχή του Ομήρου. Οι πιο μεγάλες και γνωστές πόλεις του νησιού είναι η Λευκωσία, η Πάφος, η Λάρνακα και Λεμεσός.

Πέτρα του Ρωμιού

Happy Info: Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Οι κορυφαίες πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς για να πεις ότι «κάπως» γνώρισες τη Κύπρο είναι η Λευκωσία, η Πάφος, η Λάρνακα και Λεμεσός. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολυάριθμα χωριά και μοναδικά μέρη που απαρτίζουν το νησί και καλούν κάθε γνήσιο ταξιδιώτη να τα επισκεφθεί. Η Πέτρα του Ρωμιού, οι τάφοι των Βασιλέων, ο Κόλπος των Κοραλλίων, η παραλιακή της Λεμεσού και τόσα ακόμη.

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μοναδικά όμορφη, απίστευτα νεανική και φοβερά δημοφιλής, η Λεμεσός κλέβει τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη. Ένας κορυφαίος προορισμός όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά. Περπατώντας ανάμεσα στους ψηλούς φοίνικες της παραλιακής και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης θα ανακαλύψεις την ομορφιά αυτής της πόλης που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό.

ΛΕΜΕΣΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Πάφος η ξεχωριστή! Μέρη όπως ο κόλπος των κοραλλιών, τα λουτρά της Αφροδίτης αλλά και του Άδωνη, τα γραφικά χωριά όπως ο Πώμος, ο Κάτω Πύργος αλλά και η Επισκοπή κερδίζουν κάθε επισκέπτη. Οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής όπως ο ναός της Αφροδίτης αλλά και το μυκηναϊκό μνημείο σε (προς)καλούν να τα δεις από κοντά. Οι παραδεισένιες θάλασσες και τα πεντανόστιμα φαγητά θα σε μαγέψουν, για αυτό να είσαι έτοιμος!

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ: Τι να πεις κανείς για τις κυπριακές παραδοσιακές λιχουδιές. Το κάθε πιάτο καλύτερο από το άλλο. Αυτά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις είναι: το χαλούμι, η σεφταλιά, τα κουπέπια, το κολοκάσι, οι ραβιόλες, οι κούπες, οι πατάτες αντιναχτές και φυσικά η σούβλα.

Κυπριακό χαλούμι

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ: Η επιλογές διαμονής είναι άπειρες στο νησί. Εμείς μείναμε στις υπερπολυτελείς βίλλες Lithos. Μείνει και εσύ εκεί με ένα κλικ. Αν όμως θέλεις μεγαλύτερη ποικιλία διάλεξε αυτό που θέλεις εύκολα και γρήγορα με ένα κλικ.

LITHOS VILLAS

Επεισόδια στην Κύπρο: Happy Traveller στην Κύπρο 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here