- Διαφήμιση -
Home ΕΛΛΑΔΑ - GREECE ΛΑΓΚΑΔΙΑ: Το στολίδι της Ορεινής Αρκαδίας

ΛΑΓΚΑΔΙΑ: Το στολίδι της Ορεινής Αρκαδίας

0
8419
default

Τα Λαγκάδια είναι η πατρίδα πολλών αγωνιστών του 1821 και ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός της ορεινής Αρκαδίας.

- Διαφήμιση -

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, απόλαυσε και σου παρουσιάζει το όμορφο και γραφικό χωριό.

Χωριό: Λαγκάδια
Χώρα: Ελλάδα
Δήμος: Γορτυνίας
Νομός: Αρκαδίας
Υψόμετρο: 966
Πληθυσμός: 355

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τα Λαγκάδια είναι αναμφισβήτητα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής. Μια στάση σ΄αυτό θα σε πείσει. Το παραδοσιακό του καφενείο, η όμορφη εκκλησία και η υπέροχη ενέργεια του χωριού θα σε κερδίσουν μονομιάς. Κατά την αρχαιότητα, από την περιοχή στην οποία σήμερα βρίσκονται τα Λαγκάδια περνούσε η οδός που οδηγούσε στην Ολυμπία, όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Στο κέντρο του χωριού υπάρχει Ηρώο, αφιερωμένο στην μνήμη των πεσόντων Λαγκαδινών που συμμετείχαν στους Εθνικούς Αγώνες. Η κεντρική πλατεία του χωριού που είναι γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια, εκεί υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία, εστιατόρια και ταβέρνες.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ: Στις ταβέρνες που υπάρχουν στα Λαγκάδια θα δοκιμάσεις αρνί σούβλας, κοκορέτσι, σπληνάντερο και παστό κρέας. Υπάρχουν επίσης παραδοσιακά γλυκά και τοπικά ζυμαρικά. Ανακάλυψε όλα τα νόστιμα καλούδια που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην περιοχή. Βρες τα παραδοσιακά αρκαδικά πιάτα που είναι αδύνατον να αντισταθείς!

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΩ – ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ: Αναμφισβήτητα η high season της περιοχής, είναι από το φθινόπωρο ως την άνοιξη. Παρόλα αυτά και το καλοκαίρι έχει διαφορετικές ομορφιές και πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει ανάλογο τουριστικό ενδιαφέρον. Πάντως όποτε και να πας θα βρεις καλό φαγητό, φιλόξενους ανθρώπους και υπέροχα μέρη.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΔΙΑΜΟΝΗ: Το καλό με την Αρκαδία είναι πως παντού υπάρχουν μέρη για να μείνεις. Γραφικοί ξενώνες και τέλεια καταλύματα που μπορούν να σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Κλείσε το δωμάτιο σου κάνοντας κλικ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here