Ένα από τα πιο δελεαστικά και εντυπωσιακά σημεία του κόσμου για κάθε ταξιδιώτη είναι το Νόρντκαπ.

Το HappyTraveller.Gr έφτασε μέχρι το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία του.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Βόρειο Ακρωτήριο ή πιο γνωστό ως Nordkapp, είναι ένα ακρωτήρι που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Μαγκερέγια στη Βόρεια Νορβηγία. Υπάγεται στον ομώνυμο δήμο (Nordkapp) της περιφέρειας Τρομς και Φίνμαρκ της Νορβηγίας. Είναι το βορειότερο σημείο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο ο δρόμος με τον οποίο φτάνεις σ΄αυτό, ο Ε69 είναι ο βορειότερος δημόσιος δρόμος στην Ευρώπη. Το οροπέδιο είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Το ακρωτήριο περιλαμβάνει ένα βράχο ύψους 307 μέτρων με ένα μεγάλο επίπεδο οροπέδιο στην κορυφή του.

Το ΝόρντΚαπ το Χειμώνα: Η επίσκεψη του Βόρειου Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι δυνατή, αλλά όταν υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση και άνεμος το τελευταίο τμήμα του δρόμου είναι ανοιχτό μόνο για οδήγηση με συνοδεία και συγκεκριμένες ώρες. Ο δρόμος προς το Βόρειο Ακρωτήριο παραμένει ανοιχτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είναι προσβάσιμος σε οχήματα και οδηγούς που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνθήκες χιονιού και ανέμου που μπορεί να προκύψουν το χειμώνα.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Το Βόρειο Ακρωτήριο έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός τις τελευταίες δεκαετίες του δέκατου ένατου αιώνα, ειδικά μετά την επίσκεψη του Βασιλιά Όσκαρ Β΄ το 1873.

ΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Δρόμος προς το Βόρειο Ακρωτήριο κατασκευάσθηκε για πρώτη φορά το 1956.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τη Νορβηγία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here