Το Διδυμότειχο είναι μια όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη που βρίσκεται στην άκρη της χώρας μας και κοντά στη συνοριακή γραμμή.

Μπορεί να μην είναι και πολύ τουριστική -κυρίως λόγω τοποθεσίας- όμως όταν την επισκεφθείς θα καταλάβεις γιατί αξίζει να πας. Εμείς ταξιδέψαμε, περπατήσαμε και σου παρουσιάζουμε το διαμαντάκι του Έβρου.

Πόλη: Διδυμότειχο
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Έκταση: 354,134 km2
Υψόμετρο: 31 m
Πληθυσμός: 9.263 κάτοικοι

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Διδυμότειχο είναι πόλη της Θράκης πληθυσμό 9.263 κατοίκους, έδρα του ομώνυμου δήμου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη και 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Υπάρχουν δύο θεωρίες όσον αφορά το όνομα της πόλης. Σύμφωνα με τη μια θεωρία λοιπόν, το όνομά της το πήρε από τα διπλά τείχη του Κάστρου (που ονομάζεται και Καλέ), ενώ σύμφωνα με την άλλη, το όνομα οφείλεται στις δύο αντικριστές οχυρωμένες πόλεις (οι δύο οχυρώσεις, η μία στο σημερινό Καλέ και η άλλη στον απέναντι λόφο, της Αγίας Πέτρας).

Info: Το Διδυμότειχο έγινε πρωτεύουσα του Βυζαντίου το 1325, επί αυτοκράτορα Ανδρόνικου Γ΄.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Το Διδυμότειχο είναι μια υπέροχη πόλη με πλούσια ιστορία και όμορφα βυζαντινά κτίρια. Σ΄αυτήν αξίζει να δεις: Τα τείχη που περιβάλλουν την «Πάνω Πόλη». το κάστρο και τα βυζαντινά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, την εκκλησία του Χριστού και τις δύο σπηλιές δίπλα στη μητρόπολη, το Μεγάλο Τζαμί το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος σε ευρωπαϊκό έδαφος, το λουτρό του Φεριντούν Αχμέτ Μπέη, το λουτρό του Ορούτς Πασά (14ος αι.), την αρχαία Πλωτινόπολη, στον λόφο της Αγίας Πέτρας, το Λαογραφικό Μουσείο.

Που να μείνω – Διαμονή στο Διδυμότειχο: Βρες οικονομικό και καλό ξενοδοχείο με ένα κλικ, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here