Το ταξίδι που θέλεις να κάνεις (πχ στην Ιταλία), ενώ έχεις ήδη ξεκινήσει ένα άλλο ταξίδι… εκείνο της μητρότητας, θα το έλεγες άνετα και inception ταξίδι ή ταξίδι στο τετράγωνο! Ξέρω πως αγχώνεσαι για πολλά τώρα με τη νέα κατάσταση, όμως δεν χρειάζεται! Χαλάρωσε και εμείς εδώ στο HappyTraveller.Gr θα σου πούμε τα πάντα!

Photo Copyright © Eftychios Bletsas
Photo Copyright © Eftychios Bletsas

Οι συμβουλές που θα ακούσεις από δω και πέρα θα είναι πολλές από διάφορους φωτεινούς παντογνώστες που θέλουν να σε νουθετήσουν. Την αλήθεια όμως για το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις με την εγκυμοσύνη και τα ταξίδια σου θα πρέπει να την μάθεις μόνο από τον γιατρό σου. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να σε πληροφορήσουμε για την πεπατημένη που ακουλουθείται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Μπορούμε όμως να δούμε το κάθε τρίμηνο και να αναλύσουμε την κάθε περίοδο της εγκυμοσύνης, σύμφωνα πάντα με την πλειοψηφία.

1ο ΤΡΙΜΗΝΟ:
Στο πρώτο τρίμηνο συνηθίζεται να αποφεύγονται τα πολλά ταξίδια και οι μετακινήσεις χωρίς να είναι απαραγορευτικά. Ο λόγος είναι ότι το πρώτο τρίμηνο είναι το πιο επίφοβο για σοβαρές επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν έως και σε αποβολή. Από εκεί και πέρα όμως, αν εξεταστείς και ο γιατρός σου, σου επιτρέψει να ταξιδέψεις με αυτοκίνητο, πλοίο, τρένο ή αεροπλάνο φυσικά και είσαι ελεύθερη να το κάνεις. Το μόνο αρνητικό σε αυτό το τρίμηνο είναι ότι οι πιθανές αδιαθεσίες (ζαλάδες, ναυτίες κτλ) θα κάνουν το ταξίδι δυσκολότερο.

2ο ΤΡΙΜΗΝΟ
Το δεύτερο τρίμηνο είναι η χαρά του ταξιδιώτη. Εφόσον στην εγκυμοσύνη σου όλα βαίνουν καλώς, φτιάξε βαλίτσες και ξεκίνα τα ταξίδια! Η διάθεσή σου θα είναι στα ουράνια και τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου θα έχουν αρχίσει αισθητά να υποχωρούν. Μπορείς με ευκολία να μετακινείσαι καθώς ακόμη η κοιλιά δεν έχει μεγαλώσει πολύ και δεν σε δυσκολεύει.

3ο ΤΡΙΜΗΝΟ
Στο τρίτο τρίμηνο και ειδικά τον 8ο και τον 9ο μήνα αρχίζεις να «βαραίνεις» και ίσως αυτό να σου δημιουργήσει δυσκολίες. Παρόλα αυτά, αν όλα της εγκυμοσύνης βαίνουν καλώς, δεν πρέπει να έχεις καμία ανησυχία. Μπορείς και πάλι ελεύθερα να ταξιδέψεις (με άδεια γιατρού, ειδικά για αεροπορική πτήση). Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες μάλιστα επιτρέπουν να πετάξεις (με το χαρτί του γιατρού) μέχρι και την 36η εβδομάδα.

Καταληκτικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια γυναίκα μπορεί ελεύθερα να ταξιδεύει σε όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης της, με ιδιαίτερη προσοχή στο πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο.

Το άρθρο αυτό έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και ουσιαστικά σας παρουσιάζει τις δικές μου συμβουλές βάση της δικής μου εγκυμοσύνης. Για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την δική σας εγκυμοσύνη, θα πρέπει να ρωτήσετε ΠΡΩΤΑ τον γιατρό σας. 

Διάβασε επίσης:
Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο ενώ είσαι έγκυος (προσωπική εμπειρία)
Ταξίδι και εγκυμοσύνη: Η δική μας εμπειρία!
Εγκυμοσύνη & Ταξίδια: 10 συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες που ταξιδεύουν
5 συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι ενώ είσαι έγκυος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here