Δυτικά της πόλης Γιούρμαλα (Jūrmala) στη Λετονία, θα ανακαλύψεις μια καταπράσινη ενδοχώρα που ονομάζεται Εθνικό Πάρκο Ķemeri. Στα τέλη του 1800, το Ķemeri ήταν γνωστό για την θεραπευτική λάσπη και το νερό της πηγής που είχε, προσελκύοντας έτσι επισκέπτες από πολύ μακριά. Το πάρκο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Kemeru National Park Letonia Happy Traveller (4)
Εθνικό Πάρκο: Κέμερι
Χώρα: Λετονία
Τοποθεσία: Δυτικά της Γιούρμαλα

Γενικές Πληροφορίες:
Το Εθνικό Πάρκο Κεμέρι είναι ένα γεμάτο φυσικό κάλος εθνικό πάρκο που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης Γιουρμάλα της Λετονίας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας, καλύπτοντας έκταση 381.65 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ιδρύθηκε το 1997. Το έδαφος του πάρκου είναι κυρίως κατεχόμενο από δάση και βάλτους, από τους οποίους το σημαντικότερο είναι ο Μεγάλος Βάλτος του Κεμέρι (λετονικά: Lielais Ķemeru tīrelis). Υπάρχουν επίσης αρκετές λίμνες, που είναι πρώην λιμνοθάλασσες της Θάλασσας Λιττορίνα. Στο πάρκο επίσης υπάρχουν οι πασίγνωστες φυσικές μεταλλικές πηγές και λάσπη, που χρησιμοποιούνται για αιώνες λόγω του θεραπευτικού τους χαρακτήρα. Οι πηγές κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα βοήθησαν στην ανάπτυξη της περιοχής και την στη δημιουργία πολλών θέρετρων, ιαματικών λουτρών και σανατόριων.

Kemeru National Park Letonia Happy Traveller (16)

Τι να δω – Που να πάω:
Οι βάλτοι καταλαμβάνουν το 24% της συνολικής έκτασης του Εθνικού Πάρκου Κεμέρι. Οπότε καταλαβαίνεις πως το κύριο θέαμα κατά την επίσκεψή σου στο χώρο θα είναι η φύση. Οι βαλτώδεις περιοχές σε συνδυασμό με την οργιώδη βλάστηση χαρίζουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης με τη φύση. Κάνε βόλτα στο εθνικό πάρκο και απόλαυσε κάθε λεπτό. Υπάρχουν δύο διαδρομές για να περπατήσεις στο Κέμερι, μια μικρή και μια μεγάλη. Επίλεξε τη μεγάλη και απόλαυσε όση περισσότερη φύση γίνεται.

Τι να προσέξω – Συμβουλές:
Η διαδρομή στο εθνικό πάρκο είναι εύκολη και δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερες συμβουλές. Το μονοπάτι είναι εξαιρετικά προσεγμένο με ξύλινο πέρασμα κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής. Καλό θα ήταν να φοράς άνετα παπούτσια και να έχεις κάτι για να ρίξεις πάνω σου σε περίπτωση που κρυώσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here