Λατρεύουμε τα road trip και το διάστημα που ήμουν έγκυος ήταν η τέλεια επιλογή. Μάλιστα ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο, ανακαλύψαμε ακόμη καλύτερα τη Ρουμανία και την απολαύσαμε στο έπακρο. Φυσικά σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο

Στο πρώτο επεισόδιο θα απολαύσουμε υπέροχες πόλεις, επιβλητικά κάστρα και θα επισκεφθούμε τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρουμανίας. Το Κάστρο Πέλες, η πόλη Μπρασόβ, η Σιγκισοάρα, το Σιμπίου και το κάστρο του Δράκουλα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και όχι άδικα!

ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ
Ένα από τα πιο γνωστά κάστρα της Ρουμανίας είναι το κάστρο Πέλες. Πρακτικά δεν γίνεται να επισκεφθείς τη χώρα χωρίς να το θαυμάσεις, έστω εξωτερικά. Είναι επιβλητικό και πολύ όμορφο.

Μπρασόβ, Ρουμανία
Μπρασόβ, Ρουμανία

ΜΠΡΑΣΟΒ
Το Μπρασόβ είναι μια ήρεμη και όμορφη πόλη της Ρουμανίας που σίγουρα θα σε κάνει να σταματήσεις για να τη δεις. Η χολυγουντιανή της αύρα θα σε μαγνητίσει από τα πρώτα λεπτά. Φυσικά μην πιστέψεις τις φήμες ότι υπάρχει εκεί το πατρικό σπίτι του Δράκουλα. Οι ντόπιοι προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο με κάθε τρόπο. Όπως και να έχει η πόλη αξίζει έστω μια σύντομη επίσκεψη. Μάθε τα πάντα για το Μπρασόβ.

ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ
Η Σιγκισοάρα είναι επίσης μια από τις γραφικότερες και ομορφότερες πόλεις της χώρας. Εκεί θα ανακαλύψεις την υπέροχη παλιά πόλη με τα υπέροχα σκαλιά «The Scholars’ Stairs» που φτάνουν μέχρι την εκκλησία του λόφου και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θαύμασε τον πύργο του Ρολογιού και επισκέψου το Μουσείο Ιστορίας εντός του.

Σιμπίου, Ρουμανία
Σιμπίου, Ρουμανία

ΣΙΜΠΙΟΥ
Το Σιμπίου θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας. Διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής εποχής και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην εντυπωσιακή παλιά του πόλη. Δεν γίνεται λοιπόν να παραλειφθεί από το οδοιπορικό σου. Μάθε τα πάντα για το Σιμπίου.

Ευτύχης & Ηλέκτρα στο κάστρο του Δράκουλα
Ευτύχης & Ηλέκτρα στο κάστρο του Δράκουλα

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Με γοτθική αρχιτεκτονική το κάστρο Μπραν σε μαγνητίζει από το πρώτο λεπτό. Είτε το πρωτοαντικρύσεις βράδυ, είτε πρωί αμέσως καταλαβαίνεις την μαγεία που εκπέμπεται από αυτό. Εμείς βρεθήκαμε στην περιοχή κατά το οδοιπορικό μας στη Ρουμανία και φυσικά δεν παραλείψαμε να μείνουμε στο χωριό Μπραν ένα βράδυ για να απολαύσουμε καλύτερα αυτή την ιδιαίτερη τοποθεσία. Το ίδιο προτείνουμε και σε εσένα. Μάθε τα πάντα για το Σιμπίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here