Όσοι γοητεύεστε από τα επιβλητικά κάστρα, τους ιππότες, τις βασίλισσες και τους θρύλους, έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι τόσο γοητευτικά όλα αυτά. Ακόμη πιο γοητευτικά όμως είναι όταν εξερευνούμε οι ίδιοι τα κάστρα και τα μέρη όπου έζησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Εμείς επισκεφθήκαμε, μαγευτήκαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία κάστρα του κόσμου σε μια λίστα!

Το κάστρο του Εδιμβούργου
Στο βάθος, το κάστρο του Εδιμβούργου

1. Το κάστρο του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο Σκωτία
Το κάστρο του Εδιμβούργου βρίσκεται πάνω στον λόφο Din Eidyn και χαρίζει απίστευτη θέα στον επισκέπτη. Πήρε το όνομά του από το ίδιο το Εδιμβούργο. Το κάστρο -όπως και όλα τα κάστρα- βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο. Χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως φρούριο, ανάκτορο αλλά και ως στρατιωτική και κρατική φυλακή. Ανακάλυψε τα 5 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Σκωτίας

Σίντρα, Πορτογαλία
Σίντρα, Πορτογαλία

2. Παλάτι Πένα, Σίντρα Πορτογαλία
Το παλάτι Πένα βρίσκεται μέσα στο δάσος Parque da Pena και θυμίζει κάστρο από ταινίες και τα παιδικά της Disney. H αρχιτεκτονική του είναι ένα κράμα πολιτισμών που καθιστούν το μέρος  μοναδικό προορισμό. Το δάσος δημιουργήθηκε επειδή το ζήτησε ο Φερδινάνδος ο Β’ το 1869 για να βλέπει εκεί την ερωμένη του. Το κάστρο ήταν το θερινό ανάκτορο των Πορτογάλων βασιλιάδων. Από το 1995 βρίσκεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προστατεύεται.

Κάστρο της Βούδας, Βουδαπέστη
Κάστρο της Βούδας, Βουδαπέστη

3. Κάστρο της Βούδας, Βουδαπέστη Ουγγαρία
Το Κάστρο της Βούδας βρίσκεται στην περιοχή Várhegy. Το φρούριο έχει πολιορκηθεί 31 φορές στην ιστορία του. Είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της Βουδαπέστης και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα κάστρα του κόσμου που πρέπει να έχεις δει έστω μια φορά από κοντά.

4. Κάστρο Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία
Το κάστρο του Τσέσκι Κρούμλοβ βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη Τσέσκι Κρούμλοβ στην Τσεχία. Χρονολογείται από το 1240 και είναι το δεύτερο σε μέγεθος κάστρο στην Τσεχία. Επίσης είναι και ένα από τα πιο όμορφα κάστρα του κόσμου. Αναμφισβήτητα!

5. Κάστρο Πέτερχοφ, Αγία Πετρούπολη Ρωσία
Το Πέτερχοφ είναι το βασιλικό ανάκτορο, που φτιάχτηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον τσάρο της Ρωσίας Πέτρο Α΄ τον Μεγάλο, ως θερινή κατοικία του. Βρίσκεται στο προάστιο Πέτερχοφ, 30 km δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Το λένε αλλιώς και «Ρωσικές Βερσαλλίες» λόγω της ομορφιάς του.

Το κάστρο του Inverness
Το κάστρο του Inverness

6. Κάστρο του Ινβερνές, Ινβερνές Σκωτία
Το κάστρο του Inverness βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο με θέα στον ποταμό Ness στο Inverness της Σκωτίας. Χτίστηκε το 1836 από τον William Burn. Σήμερα στεγάζει το δικαστήριο του Σεβερφί του Ινβερνές. Το κάστρο δεν είναι επί του παρόντος ανοικτό στο κοινό.

Το κάστρο του Δράκουλα, Μπραν Ρουμανία
Το κάστρο του Δράκουλα, Μπραν Ρουμανία

7. Το κάστρο του Δράκουλα, Μπραν Ρουμανία
Με γοτθική αρχιτεκτονική το κάστρο Μπραν σε μαγνητίζει από το πρώτο λεπτό. Είτε το πρωτοαντικρύσεις βράδυ, είτε πρωί αμέσως καταλαβαίνεις την μαγεία που εκπέμπεται από αυτό. Εμείς βρεθήκαμε στην περιοχή κατά το οδοιπορικό μας στη Ρουμανία και φυσικά δεν παραλείψαμε να μείνουμε στο χωριό Μπραν ένα βράδυ για να απολαύσουμε καλύτερα αυτή την ιδιαίτερη τοποθεσία.

8. Το κάστρο της Μπρατισλάβα, Σλοβακία
To κάστρο της Μπρατισλάβα είναι το πιο όμορφο κάστρο στη Μπρατισλάβα. Βρίσκεται σε ένα απομονωμένο λόφο των μικρών Καρπαθίων πάνω από τον Δούναβη. Το κάστρο ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και λόγω του μεγέθους και της θέσης του είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πόλης για αιώνες.

Άποψη Μονεμβασιάς από ψηλά
Άποψη Μονεμβασιάς από ψηλά

9. Το κάστρο της Μονεμβασιάς, Μονεμβασιά Ελλάδα
H Μονεμβασιά ήταν και είναι από τις πιο ιστορικές καστροπολιτείες της Ελλάδας. Το κάστρο της Μονεμβασιάς είναι ένα από τα ωραιότερα κάστρα στον κόσμο. Είναι χτισμένο πάνω σε ένα βράχο με μοναδική πρόσβαση από τη στεριά μια στενή λωρίδα γης. Αυτό μάλιστα την καθιστά ιδανικό καταφύγιο και το τέλειο μέρος για να χτιστεί ένα κάστρο.

10. Το κάστρο του Δουβλίνου, Δουβλίνο Ιρλανδία
Το κάστρο του Δουβλίνου χτίστηκε το 1204 από τον βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας για να θωρακίσει της πόλη. Μπορεί να μην είναι και τόσο παραμυθένιο όσο τα υπόλοιπα της λίστας μας, αλλά βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας. Άρχισε να χτίζεται στην Ιρλανδία 1169 και ολοκληρώθηκε το 1230.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here