Ένα ταξίδι στη Κρήτη είναι πάντα μια καλή ιδέα! Αυτό σκεφτήκαμε και εμείς και φτιάξαμε βαλίτσες για να εξερευνήσουμε τη Δυτική Κρήτη και το Νομό Χανίων. Και αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη κίνηση!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις στάσεις που κάναμε τα αξιοθέατα που είδαμε και φυσικά θα σου προτείνουμε ένα οδοιπορικό που μπορείς και εσύ να ακολουθήσεις για να ανακαλύψεις τις ομορφιές αυτού του νησιού!

Χανιά, Κρήτη
Χανιά, Κρήτη

ΧΑΝΙΑ
Χανιά! Φυσικά ήταν η πρώτη στάση μας σε αυτό το ταξίδι. Υπέροχες παραλίες, εκπληκτικά αξιοθέατα, και η αυθεντική κρητική φιλοξενία στα καλύτερά της. Η όμορφη κρητική πόλη γίνεται πόλος έλξης τουριστών, λόγω της ομορφιάς της και όχι μόνο. Η παλιά πόλη, το πανέμορφο λιμάνι της αλλά και τα εξαιρετικά της εδέσματα σου εγγυώνται απίστευτες αναμνήσεις, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ σου.

Το φαράγγι της Σαμαριάς
Το φαράγγι της Σαμαριάς

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Το Φαράγγι της Σαμαριάς ήταν η δεύτερη στάση μας! Είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι οι φυσιολάτρες που καταφθάνουν στο νησί της Κρήτης. Κάπου εκεί στον δήμο των Σφακίων στέκεται υπερήφανα το φαράγγι της Σαμαριάς. Το φαράγγι, γίνεται πόλος έλξης πολλών τουριστών Ελλήνων και ξένων. Οι λόγοι αναρίθμητοι. Κάποιοι από αυτούς οδήγησαν και τα δικά μας βήματα εκεί. Η εμπειρία του να διασχίσουμε το φαράγγι της Σαμαριάς για την εκπομπή Happy Traveller, αλλά και για εμάς τους ίδιους, ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα.

Γραμβούσα, Κρήτη
Γραμβούσα, Κρήτη

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ
Η επόμενη κίνηση ήταν να αφήσουμε τους δρόμους και να «πιάσουμε» τις θάλασσες. Για αυτό μπήκαμε σε καραβάκι και κατευθυνθήκαμε προς Γραμβούσα. Το πανέμορφο νησί της Γραμβούσας είναι ικανό να σε κάνει να πιστέψεις πως η Ελλάδα είναι ο παράδεισος στη Γη. Εκπληκτική θάλασσα, ηρεμία και απόλυτη γαλήνη. Κάνε μια βόλτα στο νησί, ανέβα στο κάστρο και κάνε μια βουτιά για να δροσιστείς. Η απόλυτη χαλάρωση!

Ο Ευτύχης στο Μπάλο
Ο Ευτύχης στο Μπάλο

ΜΠΑΛΟΣ
Επόμενη στάση, Μπάλος! Ο πολυσυζητημένος και εξαιρετικός Μπάλος. Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, της Ελλάδας αλλά και του κόσμου! Εκεί το καραβάκι μας άφησε να απολαύσουμε τη θάλασσα, να κάνουμε μπάνιο και να εξερευνήσουμε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού. Αφού την χορτάσαμε, επιστρέψαμε στη βάρκα για νέες περιπέτειες. ΜΠΑΛΟΣ: Η παραλία της Κρήτης που πρέπει να πας, έστω μια φορά στη ζωή σου

Ο Ευτύχης και ο Γιώργος πριν την απογείωση
Ο Ευτύχης και ο Γιώργος πριν την απογείωση

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ)
Τα Φαλάσαρνα είναι μια απέραντη παραλία στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Κισσανάκης. Εκεί πήγαμε για να τον βρούμε και να κάνουμε αλεξίπτωτο πλαγιάς (paratrike) και να απολαύσουμε τη θέα της Κρήτης και από ψηλά. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Η πτήση μας στα Φαλάσαρνα.

Οι κωμόλιθοι στο χωριό Ποταμίδα
Οι κωμόλιθοι στο χωριό Ποταμίδα

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΩΜΟΛΙΘΟΙ)
Επόμενη στάση οι Πυραμίδες της Κρήτης ή αλλιώς οι λεγόμενοι κωμόλιθοι. Στο χωριό Ποταμίδα θα ανακαλύψεις ένα από τα πιο παράξενα και ενδιαφέροντα τοπία που υπάρχουν στην Κρήτη. Οι κωμόλιθοι είναι λόφοι που αποτελούνται από μαλακό άργιλο και με το πέρασμα του χρόνου έχουν καταλήξει στην σημερινή τους μορφή.

Οικολογικό χωριό Μηλιά, Νομός Χανίων
Οικολογικό χωριό Μηλιά, Νομός Χανίων

ΜΗΛΙΑ
Η Μηλιά είναι ένα χωριό του νομού Χανίων που πρέπει να δεις από κοντά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν και η επόμενη στάση μας. Στο χωριό αυτό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι εναρμονίζονται απόλυτα με τη χλωρίδα και τη πανίδα και δεν την καταστρέφουν. Υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις σε αυτό το χωριό. Εμείς μείναμε και ήταν μια από τις πιο χαλαρωτικές διαμονές της ζωής μας. Η εμπειρία μας στη Μηλιά.

Ελαφονήσι, Κρήτη
Ελαφονήσι, Κρήτη

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
Next stop, Ελαφονήσι! Πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών οι οποίοι απολαμβάνουν τα γαλανά νερά του και τη ροζ αμμουδιά του. Το Ελαφονήσι καταφέρνει να κερδίσει ακόμη και τον πιο δύσκολο κριτή μιας και η τοποθεσία είναι μαγική. Μάλιστα έχει ενταχθεί και στις προστατευόμενες περιοχές Natura. ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου | Κρήτη

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Τελευταία στάση πριν φύγουμε…Παλαιοχώρα. Μιλάμε για την παραθαλάσσια κωμόπολη Χανίων που θα λατρέψεις. Διαθέτει υπέροχες παραλίες τις οποίες επισκεφθήκαμε και κάναμε βουτιές. Έπειτα όταν πέσει ο ήλιος κάναμε μια βόλτα και διαλέξαμε μια ταβέρνα για να φάμε.

Δες το επεισόδιο που κάναμε στην περιοχή.

Δες το επεισόδιο στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here