Το Ορμένιο είναι η η βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. Είναι επίσης ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην περιοχή του Έβρου.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, μαγεύτηκε και σου παρουσιάζει την άκρη της Ελλάδας.

Χωριό: Ορμένιο
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία & Θράκη
Δήμος: Ορεστιάδας
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Θράκη
Νομός: Έβρος
Υψόμετρο: 53 μέτρα
Πληθυσμός: 557 (2011)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Ορμένιο, παλαιότερα ήταν γνωστό ως Τσιορμέν και είναι η βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. Το χωριό ανήκει στο νομό Έβρου και στο Δήμο Ορεστιάδας. Βρίσκεται 11 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του χωριού Δίκαια και 183 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 60 μέτρων και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 557 κατοίκους.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΟΡΜΕΝΙΟ: Μια σύντομη βόλτα εντός του κεντρικού δρόμου του χωριού αρκεί για να δεις τα πιο σημαντικά. Το κεντρικό καφενείο, την όμορφη εκκλησία και το καινούριο πάρκο. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το μεγάλο γήπεδο αλλά φυσικά και ο συνοριακός σταθμός Ορμενίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΗ – Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ: Το Ορμένιο είναι η βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 60 μέτρων και όπως μας είπε ντόπιος πλέον έχει κάτω από 300 μόνιμους κατοίκους. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλόξενοι και χαρούμενοι. Κάναμε μια βόλτα στο κέντρο του χωριού, είδαμε το μεγάλο και καινούριο πάρκο του, τον Άγιο Γεώργιο που από ότι κατάλαβα τον αγαπούν πολύ στα ακριτικά χωριά του Έβρου μας και φυσικά τον χαρακτηριστικό σταθμό του τρένου. Έχει φοβερά, υπέροχα, πανέμορφα αδεσποτάκια σκύλους και γάτες που ειλικρινά ήθελα να τα πάρω όλα σπίτι. Φιλόξενα ήταν μέχρι και αυτά. Κάτι τέτοια χωριά με συγκινούν βαθιά. Με κάνουν να νιώθω πως υπάρχει ελπίδα ακόμη. Στο Ορμένιο συναντήσαμε μια παρέα νέων παιδιών που μένουν εκεί. Όταν οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να μείνουν στην άκρη της Ελλάδας και στον τόπο που γεννήθηκαν και να μην μετακινηθούν στα αστικά κέντρα, υπάρχει ελπίδα. Γιατί κατ’ εμέ η αλήθεια είναι στα απλά, στην επαρχεία, στη καλλιέργεια της γης, στη φύση, στα ζώα. Εκεί βρίσκονται όλα τα μικρά μυστικά της ζωής που την κάνουν ξεχωριστά όμορφη. Επίσης αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και τα άκρα της χώρας μας βάλλονται, έχουμε τούτα τα παιδιά που βαστούν Θερμοπύλες και αυτό με κάνει περήφανη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here