Σαν την Ελλάδα, πουθενά! Αυτό το λέμε πάντα! Υπέροχος τόπος, με υπέροχη φύση, πανέμορφα αξιοθέατα και απίθανες δραστηριότητες. Αν ένα μέρος της όμως τα εναρμονίζει όλα αυτά μαζί, είναι τα Τζουμέρκα τα οποία επισκεφθήκαμε τον Αύγουστο του 2019.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις στάσεις κάναμε και τα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε, κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού μας στην περιοχή.
Δες το επεισόδιο Happy Traveller στα Τζουμέρκα

Προφήτης Ηλίας, Τζουμέρκα
Προφήτης Ηλίας, Τζουμέρκα

Ημέρα 1η -ΤΑΞΙΔΙ
Ξεκινήσαμε από τη βάση μας την Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο και έχοντας φορτώσει όλα μας τα πράγματα μέσα. Η διαμονή μας ήταν κλεισμένη από πριν. Για όλο μας το ταξίδι στα Τζουμέρκα θα μέναμε στο πεντάστερο Princess Lanassa Hotel. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο περίπου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Ξεφορτώσαμε τα πράγματα, πήγαμε για λίγο στο δωμάτιο και ξαναβγήκαμε για βόλτες. Πήγαμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία που έχει πανέμορφη θέα, για ηλιοβασίλεμα. Η μέρα έκλεισε τρώγοντας στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας παραδοσιακά πιάτα.

Ράφτινκγ στον ποταμό Άραχθο, Τζουμέρκα
Ράφτινκγ στον ποταμό Άραχθο, Τζουμέρκα

Ημέρα 2η – ΡΑΦΤΙΝΓΚ
Η μέρα αυτή θα είχα αδρεναλίνη και το γνωρίζαμε. Το ράφτινγκ είναι μια από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες στην περιοχή και δεν μπορούσαμε να την παραλείψουμε. Η διαδρομή είναι μαγική και η εμπειρία αξέχαστη. Ξεκινώντας περίπου στις 10.30 υπολόγισε πως θα επιστρέψεις περίπου στις 3 με 4 το μεσημέρι. Έπειτα επισκεφθήκαμε το χωριό Ελληνικό και κλείσαμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τσούκας.

Μονή Κηπίνας, Τζουμέρκα
Μονή Κηπίνας, Τζουμέρκα

Ημέρα 3 – ΧΩΡΙΑ
Από χωριά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε ποιο να πρωτοεπισκεφθούμε. Εμείς πήγαμε στα ακόλουθα: στους Ραφταναίους, στον Πράμαντα όπου και φάγαμε στην πολύ καλή χασαποταβέρνα Μπουτζάς, στους Μελισσουργούς και στους Καλαρρύτες. Μέσα στη μέρα όμως δεν είδαμε μόνο χωριά, πήγαμε στο σπήλαιο Ανεμότρυπα, στην Ιερά μονή Κηπίνας και στον Μύλο Κουιάσας.

Συρράκο, Τζουμέρκα - Αθαμανικά όρη
Συρράκο, Τζουμέρκα – Αθαμανικά όρη

Ημέρα 4 – ΧΩΡΙΑ (συνέχεια)
Το τουρ συνεχίζεται και σήμερα επισκεπτόμαστε το Προσήλειο αλλά και το ξακουστό Συρράκο. Τέλος, πηγαίνουμε στο μνημείο όπου έχει στηθεί για αυτούς που σκοτώθηκαν στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η μέρα μας κλείνει με οδήγηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό.

Princess LANASSA Hotel
Princess LANASSA Hotel

Ημέρα 5 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μαζεύουμε τα πράγματά μας, χαιρετούμε το Princess LANASSA Hotel και επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη με υπέροχες αναμνήσεις στις βαλίτσες και απίθανες εμπειρίες στη καρδιά!

Επεισόδιο Happy Traveller:
Δες το επεισόδιο Happy Traveller στα Τζουμέρκα

1 COMMENT

  1. Πέρυσι ήμασταν εκεί μέναμε στο Συρράκο ήταν φανταστικά τα επισκεφτήκαμε όλα αυτά τα μέρη και περάσαμε πάρα πολύ ωραία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here