Το Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει λάβει πέντε αστέρια όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας COVID-19 από τη Skytrax.

Happy Info: Η Skytrax είναι μια διεθνής εταιρεία αξιολόγησης αεροπορικών εταιρειών και αερολιμένων.

Τα πέντε αστέρια απονεμήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης με βάση την προστασία που παρείχε στους ταξιδιώτες όσον αφορά την πανδημία, η οποία περιλαμβάνει διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης και συνέπεια, πολιτικές κοινωνικής απόστασης και εφαρμογή και διαθεσιμότητα σε μάσκες προσώπου και απολυμαντικό χεριών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το αεροδρόμιο Fiumicino μάλιστα άνοιξε ένα κέντρο δοκιμών COVID, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Όταν το αεροδρόμιο έχει μεγάλη κίνηση, μια ομάδα βιοασφάλειας 40 ατόμων επιβάλλει κανόνες κοινωνικής απόστασης και διασφαλίζει ότι όλοι φορούν μάσκα προσώπου.

Η Ιταλία θεωρήθηκε κάποτε επίκεντρο του κοροναϊού και επί του παρόντος έχει σχεδόν 300.000 περιπτώσεις COVID-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το σύστημα αξιολόγησης της Skytrax θεωρεί τα πέντε αστέρια μια θέση με «πολύ υψηλά πρότυπα καθαριότητας και διαδικασιών συντήρησης αεροδρομίου». Τα τέσσερα αστέρια σημαίνουν «καλό» και τρία είναι «μέτριο». Η κατάταξη των δύο αστεριών δεν είναι πολύ καλή και δείχνει ότι οι διαδικασίες COVID του αεροδρομίου «χρειάζονται δουλειά».

Μέχρι στιγμής μόνο μερικά αεροδρόμια έχουν ελεγχθεί από το Skytrax. Άλλα αεροδρόμια που έχουν μέχρι στιγμής ελεγχθεί είναι το Χίθροου στο Λονδίνο, το Κόστα ντελ Σολ στη Μάλαγα και το αεροδρόμιο της Νίκαιας Κυανής Ακτής. Σε κάθε ένα από αυτά, απονεμήθηκαν τρία αστέρια. Ο πλήρης κατάλογος των κατατάξεων είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο και θα ενημερωθεί καθώς τα διεθνή σύνορα ανοίγουν και οι επιθεωρητές επισκέπτονται περισσότερα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Το σύστημα αξιολόγησης για κάθε αεροδρόμιο πραγματοποιείται από μια ομάδα ελέγχου της Skytrax που κάνει επιθεωρήσεις σε κάθε αεροδρόμιο.

Η Skytrax ανακοινώνει ετησίως μια λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο, όμως η φετινή κατάταξη ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Τα τελευταία οκτώ συνεχόμενα χρόνια, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης έχει κερδίσει την κορυφαία θέση και το Happy Traveller συμφωνεί απόλυτα με αυτό. Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης είναι σίγουρα το καλύτερο στον κόσμο.

Πληροφορίες: travelandleisure

Διάβασε επίσης ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τα αεροδρόμια και τον κορωνοιό:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here