Η Ισλανδία είναι το κορυφαίο μέρος για να δει κάποιος πάφιν. Το Borgarfjarðarhöfn είναι το ιδανικό μέρος για να τα δεις από κοντά.  Από πολύ κοντά! Υπάρχουν κι άλλα σημεία στη χώρα, όμως εμείς ταξιδέψαμε είδαμε και σου προτείνουμε το καλύτερο.

Borgarfjarðarhöfn puffin iceland happy traveller (2)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Borgarfjarðarhöfn είναι ένα μικρό προστατευόμενο νησί  το οποίο έχει γίνει πλέον κατοικία πουλιών. Περίπου 10.000 ζευγάρια puffins φωλιάζουν κάθε καλοκαίρι στο πανέμορφο Borgarfjörður. Είναι ξεκάθαρα το πιο εύκολο και σίγουρο μέρος για να δεις αυτά τα αξιαγάπητα πτηνά.

Πως να πάω:
Στο σημείο φτάνεις οδικώς. Για να πας στο νησάκι με τα πάφιν, αφήνεις το αμάξι στο πάρκινγκ και περπατάς ελάχιστα μέχρι να φτάσεις. Περπατώντας από το πάρκινγκ για το νησάκι, θα συναντήσεις και μια πολύ όμορφη μαρίνα.

created by dji camera
Άποψη του νησιού από ψηλά

Είσοδος – Κόστος:
Το σημείο ουσιαστικά είναι ένα δωρεάν αξιοθέατο. Δεν υποχρεούσαι να πληρώσεις τίποτα. Παρόλα αυτά ΑΝ θέλεις μπορείς να αφήσεις 5 κορώνες που ισούνται με περίπου 80 λεπτά του ευρώ.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ταξιδέψεις στην Ισλανδία.

Η εμπειρία μας:
Οι περισσότεροι τρόποι για να δεις πάφιν στην Ισλανδία, κοστίζουν. Είτε πρέπει να πάρεις πλοίο, είτε να κάνεις κάποιο ταξίδι. Καταλήξαμε πως το Borgarfjarðarhöfn είναι το ιδανικό μέρος για πολλούς λόγους. Μπορεί να απέχει και αυτό αρκετά από το Ρέικιαβικ, όμως είναι σε υπέροχη τοποθεσία και επιπλέον δεν κοστίζει παρά 5 κορώνες -που είναι και προαιρετικές-. Τέλος, βλέπεις τα πάφιν σε πολύ κοντινή απόσταση και για όση ώρα θέλεις. Εμείς υπήρχαν φορές που ήμασταν σε απόσταση δύο μέτρων από τα πανέμορφα πουλιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here