Όταν ταξιδέψαμε στη Σαουδική Αραβία δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και την Αλ Ούλα. Η Αλ Ούλα είναι μια επαρχία η οποία διαθέτει πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας.

Εκεί εκτός από το γενικό τουρ που κάναμε πήγαμε και σε παραδοσιακό χωριό βεδουίνων και είδαμε από κοντά την καθημερινότητά τους!

Η Ηλέκτρα με τα παιδιά του χωριού
Η Ηλέκτρα με τα παιδιά του χωριού

Το χωριό των βεδουίνων δεν ήταν όπως τα χωριά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Φτάνοντας εκεί με τα τζιπ και σταματώντας είδαμε πολλές σκηνές μαζεμένες. Πολύχρωμες και «χαρούμενες»! Το ίδιο και οι άνθρωποι. Εκεί συναντήσαμε τους ντόπιους να κάνουν βόλτα με τα άλογα και τις καμήλες τους και τα μικρά παιδιά να παίζουν με τα παιχνίδια τους. Η εικόνα βγαλμένη από ταινία! Δεν είχαμε ξαναδει κάτι τέτοιο.

saudi arabia happy traveller (8)

Δεν μείναμε πολύ σε αυτό το χωριό, όμως είχαμε όλο το χρόνο να περιηγηθούμε σε αυτό. Είδαμε σκηνές οι οποίες στήθηκαν για να καλοδεχθούν νεόνυμφο ζευγάρι αλλά και τις γυναίκες του χωριού οι οποίες ακόμη και αν δεν ήξεραν τη γλώσσα προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τα πάντα για το χωριό τους και να μας κάνουν να νιώσουμε άνετα.

Βεδουίνοι σε παραδοσιακό χωριό μαζί με τις καμήλες τους
Βεδουίνοι σε παραδοσιακό χωριό μαζί με τις καμήλες τους

Παρακάτω σας παραθέτουμε κι άλλες φωτογραφίες για να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική άποψη του χωριού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here