Η μυστηριώδης πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι μια ακόμη πρωτεύουσα χώρας. Από την στιγμή που θα την επισκεφθείς θα έχει αλλάξει ο ταξιδιωτικός σου κόσμος. Δεν είναι μονάχα που πολύ λίγοι ταξιδιώτες έχουν φτάσει σε αυτή, είναι και που η πόλη αυτή έχει κάτι το ανατολίτικο που γοητεύει με την πρώτη επίσκεψη!

saudi arabia happy traveller (32)

Πρωτεύουσα – Πόλη: Ριάντ
Χώρα: Σαουδική Αραβία
Έκταση: 1.798 km²
Υψόμετρο: 612 μ.
Επίσημες γλώσσες: Αραβικά
Πολίτευμα: Απόλυτη Μοναρχία
Νόμισμα: Ριάλ Σαουδικής Αραβίας (SAR)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Ριάντ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Ο πληθυσμός του Ριάντ ανέρχεται σε πάνω από 4.260.000 κατοίκους και μιλάμε ουσιαστικά για το 20% του πληθυσμού της χώρας. Η ώρα του Ριάντ είναι 1 ώρα μπροστά από την ώρα Ελλάδας τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι είναι η ίδια. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία της πόλης μπορεί να σκαρφαλώσει και στους 45 βαθμούς Κελσίου. Το όνομα Ριάντ προέρχεται από τον πληθυντικό της αραβικής λέξεως rawdha, που σημαίνει τόπος με κήπους και δέντρα.

Που να πάω – Τι να δω:
Ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να δεις και να επισκεφθείς στη Ριάντ είναι σίγουρα ο Kingdom Tower που είναι ο δεύτερος ψηλότερος στον κόσμο. Ανέβα επάνω και απόλαυσε την περιμετρική θέα της πόλης από ψηλά. Όπως πολύ καλά θα ξέρεις δεν γίνεται να ταξιδέψουμε σε πόλη και να μην περάσουμε μια βόλτα από την παραδοσιακή αγορά της. Έτσι και στην Ριάντ, σου προτείνουμε να περάσεις μια βόλτα από την αγορά τους. Τέλος, πήγαινε βόλτα στην Νταράιγια που είναι η παλιά πόλη της Ριάντ.

DSC02279

Εκτός Ριάντ:
Η Σαουδική Αραβία δεν είναι μόνο η πρωτεύουσά της, έχει και πολλά ακόμη να δεις. Τα πιο εντυπωσιακά βρίσκονται μάλιστα επαρχία Αλ Ούλα. Εκεί θα δεις υπέροχα κτίσματα που θυμίζουν την Πέτρα της Ιορδανίας και θα επισκεφθείς από κοντά τα χωριά των βεδουίνων. Εκτός Ριάντ μπορείς επίσης να πας για να δεις την απέραντη έρημο με μια ημερήσια εκδρομή, όπως κάναμε και εμείς.

Που να φάω: 
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια όχι μόνο στη Ριάντ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το NOZOMI. Έχει εξαιρετικό φαγητό και είναι από τα καλύτερα της πόλης (Βρίσκεται στη Ριάντ).

saudi arabia happy traveller (30)

Πότε να πάω: 
Ιδανική περίοδος για να ταξιδέψεις στην Σαουδική Αραβία είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνό δωμάτιο στη Σαουδική Αραβία εδώ.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here