Επισκεπτόμαστε μια από τις πιο «περίεργες» ταξιδιωτικά χώρες και σου φτιάχνουμε τον αναλυτικότερο ταξιδιωτικό οδηγό που θα βρεις online. Στην Σαουδική Αραβία ταξιδέψαμε έπειτα από πρόσκληση φορέων της χώρας, μιας και δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο να βρεθείς με άλλο τρόπο εκεί.

Πάμε όμως να μάθουμε τα πάντα για αυτή τη χώρα και γιατί όχι, να μεταφερθούμε νοερά μέχρι εκεί.

DCIM100GOPROG0012289.JPG

Χώρα: Σαουδική Αραβία
Πρωτεύουσα: Ριάντ
Επίσημες γλώσσες: Αραβικά
Πολίτευμα: Απόλυτη Μοναρχία
Οδηγούν από: δεξιά
Νόμισμα: Ριάλ Σαουδικής Αραβίας (SAR)

Γενικές Πληροφορίες:
Η Σαουδική Αραβία ιδρύθηκε από τον Ίμπν Σαούντ στις 23 Σεπτεμβρίου του 1923 και εξακολουθεί να διοικείται από τους απογόνους του. Είναι μια χώρα που αποτελείται κατά 100% από μουσουλμάνους. Η Σαουδική Αραβία κυβερνάται βάση της Σαρίας η οποία -σύμφωνα με το Ισλάμ- είναι ο νόμος του Θεού. Η οδήγηση γίνεται από τα δεξιά. Η φράση που αναγράφεται στη σημαία της χώρας λέει: “Ο Αλλάχ είναι ο μοναδικός Θεός και ο Μωάμεθ ο προφήτης του”. Υπό την απόλυτη μοναρχία όπου ζει το κράτος φυσικά δεν υφίσταται κοινοβούλιο. Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο.

Που να πάω – Τι να δω:
Καταρχήν θα πρέπει να επισκεφθείς την Ριάντ. Να δεις από κοντά τον παλμό της πόλης, να πας στην αγορά της και να ζήσεις την καθημερινότητα των ντόπιων. Ένα άλλο μέρος που πρέπει να δεις είναι η Αλ ούλα. Εκεί θα δεις σίγουρα τα καμπ των βεδουίνων αλλά και τα παραδοσιακά χωριά τους. Στην περιοχή θα πρέπει να δεις το χωριό «Μικρή Πέτρα», αλλά και το λεγόμενο «τέλος του κόσμου» που είναι ένας υπέροχος βράχος με ατελείωτη θέα.

saudi arabia happy traveller

Ταξίδι στην Σαουδική Αραβία:
Η Σαουδική Αραβία είναι μια από τις δυσκολότερες χώρες για να ταξιδέψεις εν έτη 2019 αλλά όχι γιατί έχει πόλεμο ή κάτι παρόμοιο, αλλά επειδή δεν επιτρέπεται έτσι εύκολα -από τις αρχές- η είσοδος και η έξοδος. Η Σαουδική Αραβία, επιθυμεί να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες και να γίνει πιο φιλική ως προς αυτό το κομμάτι. Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν τόσο εύκολα και έτσι για να ταξιδέψεις εκεί θα πρέπει κάποιος να σε έχει προσκαλέσει. Με αυτό τον τρόπο ταξιδέψαμε και εμείς εκεί, ως καλεσμένοι travel bloggers.

Κλείσε εισιτήρια για Σαουδική Αραβία. 

Η ζωή στην Σαουδική Αραβία:
Η ζωή για τους άντρες θα λέγαμε δεν διαφέρει και τόσο πολύ από τον δυτικό κόσμο. Έχει πολλές διαφορές όπως η ενδυμασία, οι στερήσεις σε αλκοόλ κτλ όμως κατά βάση οι άντρες είναι μια χαρά. Από την άλλη οι γυναίκες βιώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα θεωρώντας επίτευγμα ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά να οδηγούν χωρίς να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Οι στερήσεις είναι αρκετές και αν είσαι γυναίκα και θέλεις να ταξιδέψεις εκεί, θα πρέπει να τις μοιραστείς. Αν θέλεις για παράδειγμα να βολτάρεις στην Ριάντ, δεν μπορείς να το κάνεις με τα κλασσικά σου ρούχα, θα πρέπει να βάλεις την κλασσική μαύρη κελεμπία για να είσαι καθώς πρέπει.

saudi arabia happy traveller (44)

Οι απαγορεύσεις:
Τα Χριστούγεννα και η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου φυσικά ΔΕΝ γιορτάζονται στην Σαουδική Αραβία. Το χοιρινό και το αλκοόλ απαγορεύονται για όλους. Όμως για τις γυναίκες υπάρχουν ακόμη πιο αυστηροί κανόνες. Υποχρεούνται να φορούν τις μαύρες κελεμπίες (αμπάγια) και οι περισσότερες φορούν και μπούργκα. Μάλιστα οι γυναίκες μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν ούτε καν να οδηγούν. Για να καταλάβουμε την αυστηρότητα της χώρας, έχει απαγορευτεί και η κυκλοφορία της Μπάρμπι επειδή θεωρήθηκε άσεμνη. Αντ’ αυτής υπάρχει η Fulla η οποία φοράει μαντήλα. Τα καταστήματα της χώρας κλείνουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, κάτι που γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Για να μπεις και μόνο στη χώρα υπογράφεις χαρτί το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν έχεις μαζί σου ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνογραφία κ.α.

Που να φάω:
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια όχι μόνο στη Ριάντ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το NOZOMI. Έχει εξαιρετικό φαγητό και είναι από τα καλύτερα της πόλης (Βρίσκεται στη Ριάντ).

Πότε να πάω:
Ιδανική περίοδος για να ταξιδέψεις στην Σαουδική Αραβία είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνό δωμάτιο στη Σαουδική Αραβία εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here