Το ταξίδι μας στη Σαουδική Αραβία ήταν ένα από τα πιο επικά της χρονιάς. Η επίσκεψη στην επαρχία Αλ Ούλα ήταν από τις πιο φαντασμαγορικές του ταξιδιού. Η περιοχή διαθέτει αρχαίο πλούτο, πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και ομορφιά που δύσκολα βλέπει ένας Ευρωπαίος.

saudiki arabia bolta me 4x4 happy traveller

Κατά την παραμονή μας στη Σαουδική Αραβία λοιπόν πήγαμε ημερήσια εκδρομή με αεροπλάνο και βρεθήκαμε στην επαρχία Αλ Ούλα. Εκεί μας περίμεναν τεράστια τζιπ τα οποία μας μετέφεραν στα σημεία ενδιαφέροντος… που τελικά είχαν πολύ ενδιαφέρον!

Στη βόλτα με τα τζιπ συμπεριλαμβανόταν επίσκεψη στον επιβλητικό αρχαίο τάφο, στα πανέμορφα φαράγγια αλλά και τις παλιές επιγραφές των βεδουίνων, βόλτα στα παραδοσιακά χωριά των βεδουίνων και φυσικά τσάι σε ειδυλλιακά μέρη.

Βεδουίνοι σε παραδοσιακό χωριό μαζί με τις καμήλες τους
Βεδουίνοι σε παραδοσιακό χωριό μαζί με τις καμήλες τους, Αλ Ούλα, Σαουδική Αραβία

Αν ταξιδέψεις εκεί μπορείς επίσης να επισκεφθείς και το φυσικό αξιοθέατο που ονομάζεται «Το τέλος του Κόσμου» και είναι ένας υπέροχος βράχος. Εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εκεί, όμως γνωρίζουμε ότι είναι εκπληκτικά!

Ο αρχαίος τάφος της Αλ Ούλα
Ο αρχαίος τάφος της Αλ Ούλα

Η εμπειρία του να επισκέπτεσαι ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος είναι μοναδική. Ειδικά όταν είναι και σχετικά ανεξερεύνητο από τους πολλούς, καθώς η Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπει και ιδιαίτερα τα τουριστικά ταξίδια στη χώρα. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει σύντομα. Έχουν τόσο ξεχωριστά μέρη που πρέπει να τα δει ο κόσμος!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here