Το ταξίδι στην Σαουδική Αραβία δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για να γίνει, καθώς για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί, χρειάζεται να σε καλέσει κάποιος. Εμάς μας κάλεσαν, ταξιδέψαμε, βιώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν φτάσεις εκεί!

saudi arabia happy traveller (28)

1. Ριάντ.
Επίσκεψη στη Ριάντ και στα πιο σημαντικά της αξιοθέατα. Η πρωτεύουσα της χώρα δεν μπορεί να μείνει ανεξερεύνητη. Μάθε τα πάντα γι αυτή: Ριάντ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.
2. Mini Trip στην Αλ Ούλα.
Η Αλ Ούλα είναι από τα μέρη που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ, σε όλη σου τη ζωή. Υπέροχη και εντελώς ιδιαίτερη στα μάτια μας θεωρούμε πως αξίζει σίγουρα την προσοχή σου. Αλ Ούλα (Al Ula): Η επαρχία της Σαουδικής Αραβίας που θα σε συναρπάσει
3. Βόλτα με τζιπ στην έρημο της Αλ Ούλα.
Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνεις στην Αλ Ούλα είναι φυσικά βόλτα με τζιπ για να καταφέρεις να δεις τα αξιοθέατα της περιοχής. Εξερεύνηση με 4×4 στην έρημο της Αλ Ούλα
4. Τσάι σε ειδυλλιακές τοποθεσίες μέσα στην έρημο.
Στην Αλ Ούλα θα μπορέσεις να βρεις τις ομορφότερες τοποθεσίες για να χαλαρώσεις και οι βεδουίνοι να σου φτιάξουν υπέροχο, παραδοσιακό τσάι.

saudi arabia happy traveller (9)

5. Βόλτα στην παραδοσιακή αγορά της Ριάντ.
Είναι δυνατόν να επισκεφθούμε πόλη και να μην πάμε στην παραδοσιακή αγορά της; Όχι βέβαια. Για αυτό και σου την προτείνουμε. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και θα την λατρέψεις!

Ο αρχαίος τάφος της Αλ Ούλα
Ο αρχαίος τάφος της Αλ Ούλα

6. Δες τον αρχαίο τάφο της Αλ Ούλα.
Ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα αξιοθέατα της χώρας είναι ο αρχαίος τάφος μέσα στην έρημο. Είναι υπέροχος και φτάνεις εκεί μόνο με τζίπ.
7. Grand Prix της Φόρμουλα Ε.
Το Grand Prix της Φόρμουλα Ε γίνεται συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αν καταφέρεις να βρεθείς εκεί τότε θα απολαύσεις και υπέροχες συναυλίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες. Εμείς είδαμε από κοντά τους ColdPlay και τον David Guetta.

DSC02792

8. Επισκέψου τα χωριά των Βεδουίνων.
Τα παραδοσιακά χωριά των Βεδουίνων είναι επισκέψιμα και μπορείς να τα δεις από κοντά με οργανωμένη εκδρομή. Εμείς επισκεφθήκαμε ένα από αυτά και είδαμε πως ζουν.
9. Φάε στο ΝΟΖΟΜΙ της Ριάντ!
Το ΝΟΖΟΜΙ είναι ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στον κόσμο. Η κουζίνα του έχει ξεχωρίσει και σίγουρα αξίζει να κάνεις μια επίσκεψη εκεί για να γευτείς τα πιάτα του.
10. Δοκίμασε παραδοσιακές γεύσεις.
Δοκίμασε τα πιάτα της Σαουδικής Αραβίας και γίνε ένα με τον πολιτισμό τους. Μην παραλείψεις τους πολύ διαδεδομένους χουρμάδες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here