Η επαρχία Αλ Ούλα είναι μια από τις εντυπωσιακότερες όλης της Σαουδικής Αραβίας. Σε αυτό το μέρος υπάρχει η ομώνυμη πανάρχαια πόλη και τοποθεσίες απίστευτης ομορφιάς.

Ταξιδέψαμε, επισκεφθήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη που έχουμε επισκεφθεί ποτέ με το Happy Traveller!

saudi arabia happy traveller (15)

Χώρα: Σαουδική Αραβία
Επαρχία: Αλ Ούλα
Πόλη: Αλ Ούλα

Γενικές Πληροφορίες:
Η αρχαία πόλη Αλ Ούλα βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας και ήταν κάποτε σταυροδρόμι εμπορικών δρόμων. Η επαρχία αυτή βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη αρχαιολογικούς θησαυρούς με μεγαλύτερο τον εντυπωσιακό αρχαίο τάφο. Ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και έχει θρησκευτική σημασία για τους μουσουλμάνους καθώς πιστεύουν πως ο Μωάμεθ πέρασε από την Αλ ‘Ούλα. Η επαρχία βρίσκεται περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια της ιερής πόλης της Μεδίνα.

Που να πάω – Τι να δω:
Εκτός από την πόλη Αλ Ούλα που μπορείς να επισκεφθείς θα πρέπει να νοικιάσεις τζιπ 4×4 και να πας βόλτα στα αξιοθέατα. Οι ντόπιοι θα σε πάνε στον πασίγνωστο και εντυπωσιακό αρχαίο τάφο, στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου» αλλά και σε ειδυλλιακά μέρη για να απολαύσεις το τσάι σου.

DSC02463

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here